vrijdag 19 februari 2016

Op zoek naar de Klapekster (2)

Het is alweer twee maanden geleden dat Marc en ik in het Leersumse Veld waren op zoek naar de Klapekster. Gisteren - 18 februari - waren we er weer, nu voor de tweede telling van Waarneming.nl.

Het weer was ideaal: koud, droog en met een vage zon, zodat we nauwelijks last hadden van fel tegenlicht.

Een Roodborst en een Heggenmus scharrelden op de parkeerplaats hun kostje bij elkaar. Het was stil in het veld. We liepen richting de plek waar we de Klapekster in december zagen. Links van het pad was het veld wat ondergelopen en bedekt met een dun laagje ijs. Er was flink geplagd, waarschijnlijk om een deel van het gebied geschikt te maken voor de Nachtzwaluw. Dat zou wat zijn, dat we niet meer zo ver weg hoeven om Nachtzwaluwen te vinden...... De boompjes waarop we de Klapekster in december zagen waren gekapt. Dus zochten we verder.

Daar zat een Klapekster! Bovenop een lage kale struik zat hij daar mooi te wezen, prachtig wit en met zijn karakteristieke zwarte masker. Een prachtig beeld van een Klapekster in zijn natuurlijke omgeving.

Klapekster
Klapekster

Verder gingen we, langs bomenrijen, over stukken besneeuwd terrein. En daar, rechts van het pad zagen we nog een Klapekster, op een tak van een kale boom. Het licht was minder goed, maar hij was  prima te zien. Geen foto van deze tweede vogel vanwege het slechte licht.

Onze missie was geslaagd, twee Klapeksters in één telling......

Twitter
Facebook
_____________________________

Mijn vernieuwde website staat online Xelixz Natuurfoto



Geen opmerkingen:

Een reactie posten