zondag 19 augustus 2018

Vogelwachter van De Geul op Texel


Keet met omgeving
Kee

Van 9 tot 15 juli van dit jaar was ik een week vrijwillig vogelwachter van De Geul op Texel, samen met Rosina.
We verbleven in een keet van Staatsbosbeheer en stonden onder het uitzichtpunt De Geul. Een mooie plek, met aan de ene kant de Geul en aan de andere kant de Mokbaai.

Bruine Kiekendief

Keet van Staatsbosbeheer, onderkomen van de vogelwachters

Van 10:00-16:00 uur ontvingen we bezoekers die we lieten kijken door de telescoop van Staatsbosbeheer, die uitzicht bood op de aalscholver- en lepelaarkolonie. Vooral de lepelaars met hun jongen waren in trek. De oh’s en ah’s waren dan ook niet van de lucht. Ook de kinderen vonden het spannend om al die vogels door de telescoop te kunnen bekijken. De meesten hadden nog nooit een lepelaar in het echt gezien.

Kneu


Onder het uitzichtpunt ligt een mooi gebied waar zes paartjes kneu hun speelterrein hadden. Boven het hele gebied cirkelden voortduren twee bruine kiekendieven die op zoek waren naar prooi. Een van de bezoekers liet mij een foto zien waarop een kiekendief te zien was die opvloog met een tureluur in zijn klauwen.







Ook waren er de nodige konijnen die 's morgens vroeg ook rond de keet rondscharrelden.

Konijn


















Na 16:00 uur maakten we een rondje door het gebied rond de Geul, zoals de Horsmeertjes. Iedereen die er geweest is weet hoe mooi het daar is. We troffen de nodige Sint Jansvlinders aan die zich te goed deden in de warme zon.

Sint Jansvlinder

Duinlandschap met wilgenroosje

Wat me vooral trof was het enthousiasme van de vele bezoekers. Ze kwamen overal vandaan, onder andere uit Duitsland, Frankrijk. Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Polen, Tsjechiƫ, Australiƫ, St. Maarten.
Wie weet zijn er bezoekers die op mijn blog terecht komen en zich de week kunnen herinneren........

Op mijn website  staan nog meer foto's onder de knop Texel.

Volgend jaar hopen we opnieuw een week vogelwachter te kunnen zijn van De Geul!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten